Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Καθημερινές οι γιορτινές δράσεις από την σχολή Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας Μεσολογγίου του ΟΑΕΔ

Γεμάτος με δραστηριότητες ήταν ο Δεκέμβρης για τους μαθητευόμενους μάγειρες της ΕΠΑΣ Μαθητείας Μεσολογγίου του ΟΑΕΔ! Καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα και εν' όψη των Χριστουγέννων τα εργαστήρια γέμισαν μυρωδιές και οι μαθητές του τμήματος μαγειρικής της ΕΠΑΣ, φορώντας την στολή τους, παρασκεύασαν χιλιάδες γιορτινά γλυκίσματα και παρευρέθηκαν σε εορταστικές εκδηλώσεις!

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου σύσσωμη η ΕΠΑΣ Μαθητείας Μεσολογγίου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου της Achaia Clauss στην Πάτρα. Οι μαθητές της σχολής ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερωθήκαν για την ιστορία της πρώτης ελληνικής οινοποιίας, που δραστηριοποιείται αδιάκοπα από το 1861 μέχρι σήμερα, τους τρόπους παλαίωσης και συντήρησης των κρασιών και τον συνδυασμό τους με το φαγητό. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα κελάρια και τις κάβες του οινόκαστρου και δοκίμασαν ποικιλίες κρασιών, όπως την γνωστή Μαυροδάφνη Πατρών και εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα των κρασιών, τον χώρο, που έχει μείνει αναλλοίωτος στον χρόνο και από την φιλοξενία των υπευθύνων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η σχολή παρευρέθηκε στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου. Οι μαθητευόμενοι μάγειρες, με την επίσημη στολή τους, κέρασαν τους παρευρισκόμενους γλυκίσματα και χειροκρότησαν μαζί τους όταν φωταγωγήθηκε η πλατεία και το χριστουγεννιάτικο χωριό.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η σχολή μαγειρικής τέχνης ήταν προσκεκλημένη στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου ώστε οι μαθητευόμενοι μάγειρες, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, να στήσουν χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα με τους μαθητές του δημοτικού. Οι μαθητές υποδέχτηκαν εντυπωσιασμένοι, με τους δασκάλους τους, την έλευση των μαθητών-μαγείρων στο σχολείο τους και οι μαθητές του τμήματος μαγειρικής ανταποκρίθηκαν με ζέση και έβαλαν τα δυνατά τους για να ικανοποιήσουν τους μικρούς θαυμαστές τους! Δάσκαλοι και μαθητές του δημοτικού αφού ευχαρίστησαν τους μελλοντικούς μάγειρες υποσχέθηκαν να ξανασυναντηθούν και να δημιουργήσουν μαζί. Τα μπισκότα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των μπισκοτόσπιτων ήταν προσφορά της εταιρείας «Παπαδοπούλου» και όλα τα υλικά ήταν δωρεά των μαθητών της σχολής Μαγειρικής Τέχνης.

Καθημερινά από τις 18 έως 22 Δεκεμβρίου στο ξύλινο σπιτάκι, που παραχώρησε ο δήμος στο τμήμα Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ, στο χριστουγεννιάτικο χωριό της κεντρικής πλατείας, οι μαθητές-μάγειρες ήταν εκεί να κερνούν τους περαστικούς μελομακάρονα, κουραμπιέδες, καρυδάτα αλλά και αρωματικό τσάι και σαλέπι και να μοιράζουν ευχές και χαμόγελα με περίσσιο ενθουσιασμό στον κόσμο που δοκίμαζε και επιδοκίμαζε τις δημιουργίες τους!

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, την τελευταία μέρα μαθημάτων, οι μαθητές και οι καθηγητές της σχολής επισκέφτηκαν και μοίρασαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε φορείς και επιχειρήσεις της πόλης με ευχές για καλές γιορτές.

"Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό προσωπικό και η διεύθυνση της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου σας εύχονται ολόψυχα. Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!" Δηλώνει ο διευθυντής της σχολής Γιάννης Κουτρουμπούσης.