Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ξεκίνησε η περιοδεία του Πάνου Σκουρλέτη στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας από τη θεομηνία



Πληγείσες περιοχές των δήμων Μεσολογγίου και Αγρινίου από την κακοκαιρία επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης για να αποκτήσει εικόνα της κατάστασης.




Μια κατάσταση που μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτόγνωρη ιδιαίτερα στο Ζευγαράκι όπου τόνοι λάσπης και φερτών υλικών προκάλεσαν ακόμη και ολοκληρωτική καταστροφή σε σπίτια, επιχειρήσεις, αποθήκες, στάβλους κλπ.
Ταυτόχρονα μεγάλα είναι τα προβλήματα στην η Ε.Ο. Αντιρρίου  - Ιωαννίνων στο φαράγγι της Κλεισούρας που έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας έως και τις 22 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Σκουρλέτης επισκέφθηκε κατά σειρά το Χρυσοβέργι, τα Φραγκουλέικα και το Ζευγαράκι, ενώ διαπίστωσε και τις σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί η Ε.Ο. Αντιρρίου  - Ιωαννίνων στο φαράγγι της Κλεισούρας από τις κατολισθήσεις.





Το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη στο Μεσολόγγι ευρεία σύσκεψη για αποτίμηση της κατάστασης και κυρίως για την χάραξη πολιτικών και ανακούφιση των πληγέντων.
Τον υπουργό Εσωτερικών συνόδευαν ο περιφερειάχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Αγρινίου και Αμφιλοχίας καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου και του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.