Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!" - Η κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα των ΜΜΕ του Μεσολογγίου για την συνεχιζόμενη αφαίμαξη της περιοχής

Πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τη παρουσία όλων των ιδιοκτητών – εκδοτών και νομίμων εκπροσώπων των Τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) την Παρασκευή Φεβρουαρίου, 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων του συλλόγου στο Ραδιομέγαρο. Συμμετείχαν Ο Σύλλογος «Φίλοι του Ραδιοφώνου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οι μαχητικές εφημερίδες «ΑΙΧΜΗ», «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ», «μεσολογγιτικα χρονικα», «συμπολιτεια» και δήλωσαν  τη συμμετοχή και συμφωνία τους «τα γιοφύρια», «ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ», «Ελεύθερη Δημοκρατική Φωνή Αιτωλ/νίας» καθώς και ιστοσελίδες του Τόπου μας Onairnews.gr  και MessolonghiNews.gr .
Μετά  από κοινό προβληματισμό μας και ανησυχία για το παρόν και το μέλλον της περιοχής Μεσολογγίου, ιδιαίτερα από τον διαμορφούμενο σχεδιασμό  προτάσεων και αποφάσεων σε επίπεδο Νόμου, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Χώρας μας.



Μετά  και τη γνωστοποίησή των  απ’ τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιό μας, τον Πρωθυπουργό  και την Κυβέρνηση στο πρόσφατο (5-6/2/18) 9ο  Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Πάτρα, που συνεχίζουν την αφαίμαξη και απαξίωση της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Το ίδιο ισχύει με τη Πρωτεύουσά του και στο σύνολο του μεγαλύτερου Νομού της Χώρας και σε ελλείψεις έργων και υποδομών, της Αιτωλοακαρνανίας, παρά τις δυνατότητες των πλουτοπαραγωγικών πόρων και δυναμικού της, τις δυνατότητές της στις προκλήσεις και προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας.
                Με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος του λειτουργήματός μας της ενημέρωσης, ανάδειξης και διεκδίκησης μιας καλλίτερης ζωής μας, αλλά και κύρια των της «εμπροσθοφυλακής» μας γι’ αυτό, Δημοτικής Αρχής, Φορέων και Πολιτών της περιοχής μας, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις. Για την ενότητα των δυνάμεων, τον επανακαθορισμό στόχων, με τεκμηριωμένες προτάσεις και ενεργοποίησης και κινητοποίησης ΟΛΩΝ μας για την επίτευξη και υλοποίησή τους.
                ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ, άμεσο και αναγκαίο, η ανάληψη της Δημοτικής Αρχής Ι.Π. Μεσολογγίου κοινής σύσκεψης με Αρχές και Φορείς της περιοχής μας με θέμα: «Διαπιστώσεις και εκτιμήσεις της υφιστάμενης κατάστασης και διαμόρφωση στόχων και προτάσεων». Στη συνέχεια κοινός προγραμματισμός βημάτων μας στην ευρύτερη περιοχή μας, στο Νομό μας, στη Περιφέρειά μας, στη Βουλή και τη Κυβέρνηση, παντού προς κάθε κατεύθυνση.
                Παρακαταθήκη και οδηγός μας οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ», οι παραδόσεις  των αγώνων του Λαού και του Τόπου μας. ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ για ένα καλλίτερο αύριο, ενάντια σ’ αυτό που σχεδιάζουν και αποφασίζουν για μας και τις επόμενες γενιές.