Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

IN MEMORIAM Ευάγγελος Μακρυκώστας (1936-2018)

Γράφει ο Παναγιώτης Πουλής
Ομ. Καθηγητής ΔΠΘ
Το Μεσολόγγι έχασε ένα γνήσιο τέκνο του, ένα ευπατρίδη, έναν καλό χριστιανό, έναν άνθρωπο με ευγενή και ειλικρινή αισθήματα. Ήταν αγαπητός στην γενέτειρά του, στο γενέθλιο τόπο του το Μεσολόγγι, το οποίο λάτρευε με πάθος και δεν παρέλειπε να το επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία, παρά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Ο Βαγγέλης έχαιρε εκτιμήσεως από τους συναδέλφους του, τους φίλους του ,τους συμμαθητές του τους συντοπίτες του, τους γνωστούς του, από όλη την κοινωνία.
Περήφανος για τη γενέτειρά του. Η αγάπη του για το Μεσολόγγι στο οποίο έζησε μέχρι το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του τον έφερνε συχνά στην πατρίδα του. Εξάλλου το Μεσολόγγι δεν το ξεχνάς εύκολα και ιδιαίτερα όταν είναι η γενέτειρά σου. Είναι τόπος λατρείας, θαυμασμού, νοσταλγίας ,θύμησης ,κατάθεση ψυχής.



Ο Βαγγέλης υπήρξε άριστος μαθητής σε όλες του τις σπουδές, γυμνασιακές και πανεπιστημιακές στρατιωτικές. Ήταν ανώτερος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων  με διακρίσεις, χειριστής αεροσκαφών του στρατού. Άνθρωπος του πνεύματος και των γραμμάτων. Εξαίρετος χειριστής του λόγου.
Ο Βαγγέλης Μακρυκώστας άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στις 27 Φεβρουαρίου 2018, ταλαιπωρημένος και εξασθενισμένος. Έφυγε για την άλλη ζωή, τη ζωή των αγγέλων και του Παραδείσου.
Ήταν καλός οικογενειάρχης, έντιμος ,ειλικρινής ,αξιαγάπητος. Συλλυπούμαι την σύζυγό του, το γιο του Χρήστο,  Πρωτοδίκη στις Σέρρες και την Δικηγόρο κόρη του.
Αιωνία σου η μνήμη Φίλε μου αγαπημένε Βαγγέλη και Καλό Παράδεισο. Ας είναι ελαφρύ το Αττικό Χώμα που σε σκεπάζει.