Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Καθημερινές οι επισκέψεις μαθητών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου στο ανακαινισμένο "κτήριο - κόσμημα" του σιδηροδρομικού σταθμού (VIDEO)


Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μεσολογγίου – που  στεγάζονται και λειτουργούν στο ανακαινισμένο κτίριο του  σταθμού του ΟΣΕ – επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 25/4, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινωφελής Επιχείρησης Μεσολογγίου, Τάσο Σκαρμούτσο.
Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κ.Π.Ε. παρακολούθησαν μαζί με μικρούς μαθητές την παρουσίαση από την υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου, κυρία Όλγα Γιαννακογεώργου, ενώ είχαν και συζήτηση μαζί της σχετικά με τις ανάγκες αλλά και τις προοπτικές του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου.



Το Κ.Π.Ε. αποτελεί εκπαιδευτική μονάδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως αποκεντρωμένη περιφερειακή υπηρεσία και υπάγεται διοικητικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 2007 με τη συνεργασία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Κάθε μέρα το Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου φιλοξενεί από ένα σχολείο από όλη την Ελλάδα αλλά και ενήλικες στους οποίους παρουσιάζονται με οπτικό και έντυπο υλικό οι ομορφιές της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, την οποία στην συνέχεια επισκέπτονται και βλέπουν από κοντά


Δείτε στο βίντεο από το onairnews.gr  που ακολουθεί τι είπαν σχετικά με τις δραστηριότητες του Κ.Π.Ε., ο Δήμαρχος Μεσολογγίου και η υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου.