Τρίτη 8 Μαΐου 2018

«Μια νύχτα στο Μουσείο…με τ’ αστέρια!» - Πρωτοποριακή γνωριμία των μικρών φίλων της «Διεξόδου» με τους πλανήτες, τους γαλαξίες και τ΄αστέρια


Η «Διέξοδος» πιστή στο ραντεβού με τους μικρούς της  φίλους  του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ» συμμετέχει στην παγκόσμια νύχτα των Μουσείων, οργανώνοντας μια συνάντηση μαζί τους με τον τίτλο «Μια νύχτα στο Μουσείο…με τ’ αστέρια!»,  που θα έχει κεντρικό άξονα την γνωριμία με το σύμπαν.
Η συνάντηση αυτή,  που θα γίνει το Σάββατο 19 Μαΐου, θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα. Απευθύνεται σε παιδιά της Ε’ και Στ’ Δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» και στο πάρκο «Καλά Καθούμενα», στο Μεσολόγγι.



Στο πρόγραμμα της συνάντησης, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνεται προβολή ντοκιμαντέρ, συζήτηση με πανεπιστημιακούς της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», βιωματική αστροπαρατήρηση μέσω τηλεσκοπίων, δημιουργικά παιχνίδια φαντασίας και δείπνο.
Έτσι, μέσω αυτής της πρωτοποριακής συνάντησης τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τους πλανήτες, τους γαλαξίες και τους αστέρες με έναν απλοποιημένο, εύληπτο και παιγνιώδη τρόπο.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν  να απευθύνονται  στα τηλέφωνα 26310 51260 και 6976 643610, καθώς και στον χώρο υποδοχής του Μουσείου κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.
Λόγω του  περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.