Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Τον ετήσιο απολογισμό με βαρύτητα στη "Μαρίνα" ετοιμάζει ο Νίκος Καραπάνος



Τον απολογισμό των πεπραγμένων στον πρώτο χρόνο της θητείας του μαθαίνουμε ότι ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος. Η ημερομηνία της παρουσίασής του, δεν έχει ακόμη ορισθεί, καθώς υπάρχει το δεδομένο της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο, όποτε ο δήμαρχος Μεσολογγίου δεν θέλει επικοινωνιακά να επισκιαστεί από αυτές.
Σύμφωνα, με πληροφορίες μας, ο κ. Καραπάνος θα καταδείξει, για ακόμη μια φορά την οικτρή οικονομική κατάσταση του δήμου, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και θα τονίσει τις πρωτοβουλίες, που ανέλαβε, για να δώσει τέλος, σε παθογένειες χρόνων, στη διοικητική λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.


Πέρα αυτών, όμως, ο κ. Καραπάνος στον απολογισμό θα δώσει ιδιαίτερο βάρος, όπως μας είπαν, συνομιλητές του, στην παρουσίαση «του τι έγινε στον πρώτο χρόνο της θητείας», ενώ θα υπάρξουν και αρκετές «δόσεις αυτοκριτικής». Παράλληλα, βαρύτητα, θα δώσει ο δήμαρχος Μεσολογγίου στις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στη λιμενική ζώνη και θα αναδείξει το θέμα «Λιμενικό Ταμείο» και «Μαρίνα Μεσολογγίου».
Ειδικά, για το ζήτημα της Μαρίνας, στη δημοτική αρχή υπάρχει μια σχετική ικανοποίηση και αισιοδοξία, για την πορεία της υλοποίησης του έργου, αλλά και για τη γενικότερη λειτουργία της. Η ικανοποίηση αυτή πηγάζει, αφενός από το γεγονός ότι ο Ολλανδός μέτοχος χρηματοδοτεί τη συνέχιση του έργου και αφετέρου από την αύξηση του αριθμού των σκαφών που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα σε ετήσια βάση. Κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία, για μεγάλη αύξηση των θέσεων εργασίας τον επόμενο χρόνο και διασφάλιση των εσόδων του Λιμενικού Ταμείου.