Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτης έντασης αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου! Μόνο "στα χέρια" δεν πιάστηκαν Καραπάνος - Διαμαντόπουλος!


«Ανέβηκαν» οι τόνοι στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου με μια άνευ προηγουμένου λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου και του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου, Σπύρου Διαμαντόπουλου με αφορμή μια αποστροφή σε ομιλία του πρώτου αφέθηκε υπονοούμενο, περί «παράνομης» χρήσης, χώρων του ΔΑΚ Μεσολογγίου από τον «Α.Σ. Λέων».
Η αποστροφή αυτή κυριολεκτικά «έβγαλε» εκτός εαυτού τον κ. Διαμαντόπουλο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χαοτική κατάσταση στην αίθουσα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, σε βαθμό που πολλοί από τους παριστάμενους «φοβήθηκαν» ότι οι κ.κ. Καραπάνος και Διαμαντόπουλος θα «πιαστούν» στα χέρια!
Για το επεισόδιο αυτό αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση ο κ. Διαμαντόπουλος στην οποία αναφέρει:
«Πριν την παράθεση των παρακάτω ερωτήσεων που φυσικά δεν απαντήθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, έχει περιθώριο η δημοτική αρχή ένα μήνα, θα ήθελα με δυο γραμμές να ενημερώσω για την απαράδεκτη ένταση, που με ευθύνη Δημάρχου, δημιουργήθηκε στο ανώτερο θεσμικό όργανο του Δήμου στέλνοντας Δημόσια ένα μήνυμα στον ίδιο,



Κύριε Καραπάνο, τις εποχές που στο δημοτικό συμβούλιο διακόπτατε τον συνομιλητή κατά παράβαση του κανονισμού γιατί δεν σας άρεσε η αντίθετη άποψη, καλά θα κάνετε να τις ξεχάσετε. Είστε υποχρεωμένος να ακούτε και να σέβεστε τον συνομιλητή σας δίνοντας μάλιστα το καλό παράδειγμα. Προφανώς και δεν μπορείτε να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση αλλά προς αποφυγή κάτι που εγκαίρως διέγνωσα και διέκοψα τη συνεργασία  μαζί σας.
Κυρίως όμως θα είστε πολύ προσεκτικός, αμφιβάλλω αν μπορείτε να το καταφέρετε, όταν θα εισηγείστε θέματα ή θα περιγράφετε καταστάσεις.
Στο χώρο δε του αθλητισμού που αναφερθήκατε κάνοντας λεκτικό-θεσμικό ατόπημα που ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΤΕ, παρά την συνεχή όχλησή μου φέρνοντας αμφότεροι σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο του ΔΣ,  τυγχάνει να έχω ιδιαίτερη ευαισθησία αποδεικνύοντας στην Πράξη τις προθέσεις μου τόσο σαν ιδιώτης ιδρύοντας ένα Σύλλογο που προσφέρει αθλητικές υπηρεσίες σε πάνω από 150 παιδιά σήμερα όσο και σαν Αντιδήμαρχος, όταν ήμουν, εισηγούμενος σε εσάς τη γενναία μεταφορά πόρων για ανακατασκευή και δημιουργία αθλητικών χώρων. Αθλητικών χώρων που σε λίγο καιρό ετοιμάζεστε να «κόψετε» κορδέλες.
Σας προκαλώ δε δημόσια, αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία για «παράνομες» χρήσεις από «ιδιώτες», όπως λέτε, να δώσετε εντολή στους φύλακες των γηπέδων να σας καταθέσουν εγγράφως τις θέσεις τους ή αν θέλετε να πάμε μαζί στον εισαγγελέα. Για να δούμε βρε αδερφέ, όντως δε τηρούνται οι κείμενες διατάξεις για τους αθλητικούς δημοτικούς χώρους, εμείς δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια; Κλειδώνονται από τρίτους «παρανόμως» όπως είπατε αθλητικές ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εγκαταστάσεις; Και σκαρφαλώσατε κιόλας στα τζάμια να δείτε τον «κλειδωμένο» χώρο;
Και μιας και αναφερθήκατε στη λέξη «παράνομα» καλά θα κάνετε, ξαναλέω, να ανακαλέσετε έστω και καθυστερημένα γιατί αν επιμείνετε τότε μας βάζετε, όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, σε περίεργες σκέψεις. Γιατί καμιά φορά άνθρωποι είμαστε κάνουμε και λάθη, μπορεί εσείς που είστε Δήμαρχος να γνωρίζετε περισσότερες καταστάσεις.
Διορθώστε τις ή διορθώστε την άρθρωση του λόγου σας. Και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν.
ΥΓ. Η αλαζονεία και το θράσος στην Ιερά Πόλη, να γνωρίζετε, τιμωρούνται από το Λαό με έκπτωση του αξιώματος.  Και αυτό για εσάς, αν υιοθετήσετε τέτοια χαρακτηριστικά, θα είναι μεγάλο πλήγμα μιας και η καρέκλα είναι αυτοσκοπός σας.  Φιλικά, από τον πρώην συνεργάτη σου..
ΥΓ.1. Όπως τόνισα στο Σώμα προσωπικά δεν στεναχωριέμαι να τσαλακώσω την εικόνα μου όταν νιώθω ότι κάποιος ξεπερνάει τα όρια. Τέτοιες προσωπικότητες δεν καταλαβαίνουν από επιχειρήματα και πολιτισμένο λόγο και πρέπει να τους απαντάς στη γλώσσα τους.  Δεν υπολογίζω καρέκλες μπροστά στο δίκαιο και το συμφέρον των πολλών. Το απέδειξα στην Πράξη και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί. Γιατί εκείνους που εγώ εκπροσωπώ απαιτούν την αλήθεια και την εφαρμογή των νόμων. Και θα το πράττω περήφανα και αταλάντευτα όσο διάστημα με στέλνουν εκπρόσωπό τους στο ανώτερο θεσμικό όργανο του Δήμου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ στις 21.9.2017

  1. Μπορείτε να ενημερώσετε το Σώμα τι γίνεται με το δημοτικό κατάστημα που βρίσκεται στην Τουρλίδα και κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα επαναδημοπράτησης του εν λόγω χώρου μετά την έξωση του επιχειρηματία; Επίσης ο περιβάλλοντας χώρος της παραλίας και ο φωτισμός είναι σε τραγική κατάσταση. Προβλέπεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 κάποιες παρεμβάσεις ώστε να μην ξαναζήσουμε το τραγικό καλοκαίρι του 2017 που δυσφημίστηκε η πόλη και η παραλία σε υπερθετικό βαθμό;
  2. Πού βρίσκεται το θέμα με την κατασκευή του Μουσείου Άλατος στην Τουρλίδα; Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η έναρξη εργασιών με δεδομένο ότι η Διέξοδος και ο ιδρυτής της κ. Κορδόσης σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας αρχές του χρόνου ζήτησε μόνο την κατασκευή της στέγης του κτιρίου αναλαμβάνοντας το Κέντρο τα υπόλοιπα κόστη;
  3. Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 έχει καθυστερήσει αρκετά στην υλοποίηση των έργων που προβλέπονται. Υπάρχει κάποια ενημέρωση πάνω σε αυτό, μπορείτε να μας δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα πότε επιτέλους θα γίνουν οι παιδικές χαρές, τα γήπεδα, ο δρόμος στην Καλλονή και η σύνδεση των σχολείων, οι ηλεκτροφωτισμοί στο Κέντρο του Μεσολογγίου αλλά και στις υπόλοιπες ενότητες; Έχετε υπογράψει συμβάσεις και αν ναι γιατί οι Ανάδοχοι-Εργολάβοι δεν ξεκινούν εργασίες;
  4. Η σήμανση της πόλης είναι σε τραγική κατάσταση. Οι δε Περιφερειακοί Δρόμοι ( Ανατολική και Δυτική περιμετρική ) είναι σχεδόν γυμνοί από πληροφοριακές πινακίδες και οδική σήμανση. Είχε προγραμματιστεί μια γενναία προμήθεια για όλες τις δημοτικές ενότητες προκειμένου να αντιμετωπιστεί και αυτό το πρόβλημα. Ιδιαίτερα τώρα με την παράδοση της Ιόνιας Οδού είναι επιτακτική ανάγκη για άμεση σήμανση. Μπορεί ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών να μας ενημερώσει πού βρίσκονται οι εν  λόγω προμήθειες και γιατί καθυστερούν τόσο πολύ μιας και από το Μάρτιο έχετε εγκεκριμένο Προϋπολογισμό;»