Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Πρωτοβουλία Πολιτών "Λιμνοθάλαζζα": "Ο δήμαρχος Μεσολογγίου να ακυρώσει την άδεια κατασκευής των 4 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύση βιορευστών "

Την ακύρωση της άδειας από την Πολεοδομία Μεσολογγίου επανεκκίνησης των εργασιών κατασκευής των 4 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύση βιορευστών ζητούν με αίτηση που έχουν καταθέσει στην υπηρεσία πολίτες – μέλη της κίνησης «Λιμνοθάλαζζα».
Η αίτηση έχει επιδοθεί στις υπηρεσίες του δήμου Μεσολογγίου από τη Δευτέρα 9/10, ενώ χθες μέλη της πρωτοβουλίας έκαναν «παρέμβαση» στο δημαρχείο.
Σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας πολιτών «Λιμνοθάλαζζα» τονίζεται:
«Τη Δευτέρα, 9/10, επιδόθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου αίτηση ακύρωσης της απόφασης της πολεοδομίας του Δήμου για την επανεκκίνηση των εργασιών στις 4 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών.



Σήμερα, Πέμπτη 12/10, τρεις μέρες μετά, σε παρέμβασή μας στο Δημαρχείο της πόλης επιβεβαιώσαμε την προκλητική αδιαφορία του Δήμου, η οποία θέτει άμεσα τον κίνδυνο να χαθεί η δυνατότητα παύσης εκ νέου των εργασιών. Η αίτηση αυτή αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Δήμαρχο να παύσει τις εργασίες κατασκευής των μονάδων, υλοποιώντας έμπρακτα τις δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απ’ όλα τα παραπάνω ανακύπτει ένα αμείλικτο ερώτημα: Θέλει πραγματικά ο δήμαρχος να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού;»